Preminuo sportski direktor Rijeke Mladen Romić

Preminuo sportski direktor Rijeke Mladen Romić

U NOĆI sa srijede na četvrtak u riječkom KBC-u je nakon duge i teške bolesti u 44. godini života preminuo sportski direktor HNK Rijeke Mladen Romić, javio je riječki portal e-rijeka.com.

Mladen Romić rođen je 23. svibnja 1962. u Priluki pokraj Livna. Nogometnu karijeru započeo je u NK Dubravi, a u Rijeku je došao 5. srpnja 1988. godine. Na Kantridi je proveo čak 12 godina, te se nakon kratkog igranja za njemački FC Bremerhaven i dvije godine igranja za NK Zadar vratio u Rijeku.

Romić je trenersku karijeru u Rijeci započeo 2000. godine kao trener juniora, da bi tri godine kasnije preuzeo funkciju pomoćnog trenera Rijekinih seniora.

Funkciju sportskog direktora Rijeke preuzeo je 1. srpnja 2004. godine, navodi se na službenim stranicama HNK Rijeke, pa dodaje kako je u kratkom vremenu ostvario velik uspjeh 2005. godine, kad je Rijeka nakon dugih četvrt stoljeća osvojila naslov osvajača Hrvatskog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romić je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri upisao i tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

"Kao igrač bio je poznat po svojoj požrtvovnosti i hrabrosti, bio je pošten i uvijek do kraja predan poslu i ciljevima koji su postavljeni pred njega. U samom naponu snage i vedroj budućnosti koja je bila pred njim iznenada ga je napala teška bolest. Kao i u vrijeme igračkih dana nije se predao, izdržao je prvi duel, ali nažalost, protivnik je bio prejak i na kraju je nakon duge borbe pokleknuo.
Pamtit ćemo ga nasmiješenog, s mobitelom u ruci i sa razmišljanjima vječito uperenima ka Klubu i njegovim navijačima. Nakon njega ostaje velika praznina u riječkom i hrvatskom nogometu ali i ponos i zahvalnost sviju nas kojima je ovaj jednako važan kao i njemu." - navodi se u priopćenju objavljenom na web stranicama Rijeke.

Foto: Novi List

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara