Preporod: Predlažemo Vladi da ukine škole!

Preporod: Predlažemo Vladi da ukine škole!

Tekst: V.Š. / I.Kri.
Foto: Dragan Matić (Cropix)

PREDSJEDNIK SZHŠ-a Preporod Željko Stipić rekao je na prosvjedu u Zagrebu da se njegov sindikat "ne slaže s umanjivanjem materijalnih prava, božićnice, regresa i dara za djecu u javnim službama prije nego što se počne štedjeti tamo gdje žive od zasluga, a ne od rada".

"Predlažemo Vladi da ukine škole jer u Gospodarsko-socijalnom vijeću ionako ne znaju zbrajati ni čitati brojke", oštra je bila sindikalistica Mladenka Bilobrk iz Sinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvjestotinjak sindikalnih prosvjednika okupilo se pred Vladinim Uredom za socijalno partnerstvo u zagrebačkoj Mesničkoj ulici kako bi izrazilo nezadovoljstvo zbog neuključivanja sindikata Preporod u pregovarački odbor GSV-a.

Podržalo ih je 10-ak drugih sindikata.

Vlada tvrdi da sindikat Preporod nije isključen iz pregovora

Na izjave predsjednika sindikata Preporod Željka Stipića danas je reagirala i Vlada. "Najodlučnije odbacujemo neistinite i ničim dokazane tvrdnje predsjednika Sindikata Preporod Željka Stipića koji govori da je 'njegov sindikat isključen iz pregovora Vlade i sindikata javnih službi zbog nepodobnosti' te koji optužuje predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Jadranku Kosor da je 'to izravno naredila jer Vlada, budući da se ne zna nositi s krizom, pokušava podijeliti i zavaditi sindikate kako bi lakše opstala na vlasti", stoji u priopćenju iz Vlade te se podsjeća da je odluku o sastavu Pregovaračkog odbora donijelo Gospodarsko-socijalno vijeće, koje se sastoji od predstavnika sindikata, poslodavaca i Vlade.

"Nikako ne stoje lažni navodi gospodina Stipića da je takvu odluku donijela, odnosno naredila predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor", piše u Vladinu priopćenju te se dodaje kako bi Vlada lakše uspostavila produktivan socijalni dijalog kada bi sindikati "uspostavili odgovarajuću razinu međusobne suradnje i zajednički nastupali kao socijalni partner u dijalogu s Vladom i poslodavcima". Dodaju kako odbacuju izjave da Vlada manipulira sindikatima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara