Preporod: Protiv stresa nastavnika trebaju bolje plaće, a ne joga

PROTIV stresa nastavnika trebaju bolje plaće, a ne uvođenje tečajeva joge, navodi u današnjem priopćenju školski sindikat "Preporod".

Time je sindikat reagirao na izjavu zamjenika ministra prosvjete i športa Ivana Vavre da se vježbama joge kod nastavnika željelo postići bolju fizičku i psihičku kondiciju, sposobnost koncentracije i smanjiti stres.

Stresu nastavničkog poziva doprinosi baš Vavra koji čini sve da se kroz kolektivne ugovore smanje materijalna prava nastavnika, navodi se u priopćenju kojeg je potpiso predsjednik "Preporoda" Vinko Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upozoravamo Vavru da će nastavnici biti bolje koncentrirani i manje pod stresom ako neće morati razmišljati kako s plaćom od 3500 kuna preživjeti do kraja mjeseca, ako se neće osjećati poniženi i socijalno marginaliziraniVavrini nastavnici odlaze na godišnji odmor s regresom od 600 kuna što im nije dovoljno da s obiteljima dođu do bilo kojeg jadranskog odredišta. Takve stresne situacije i frustracije neće riješiti nikakav tečaj joge, poručuje Filipović i navodi da se za program joge javilo samo dvjestotinjak nastavnika i stoga pita kako će probleme riješiti ostalih oko 40 tisuća.

Umjesto da otklanja uzroke nastavničkog stresa i drugih problema prosvjetno ministarstvo nudi program koji bi trebao liječiti posljedice, stoji u priopćenju.

Ministarstvo prosvjete i športa jučer je povuklo svoju preporuku da se u odgojno-obrazovne ustanove kao dodatni programi uvedu tečajevi joge za nastavnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara