Presretači stižu u gradove

NAKON što je u svibnju 2005. godine nabavljeno prvih deset automobila s kamerama, dogovorena je nabava 12 novih presretača, vrijednih oko 3,5 milijuna kuna, koji će "ordinirati" gradskim i međugradskim prometnicama.

Ova odluka vjerojatno je donesena nakon prigovora struke da su oni potrebniji na gradskim prometnicama, pa će policija i na ovaj način pojačati borbu protiv ljubitelja velikih brzina.

Večernji list saznaje da će ovo ljeto stići još šest Mercedesa C-klase, četiri BMW-a serije 3 i dvije Škode Superb, vrijednih. U MUP-u, kao i u tvrtkama koje su zastupnici proizvođača automobila, nisu željeli dati više informacija o njihovom profilu, a može se zaključiti da će to biti automobili s najmanje dvjestotinjak konjskih snaga.

Boris Orlović, prvi čovjek prometne policije najavio je da će presretači s autocesta preseliti na gradske i međugradske prometnice.

Ukupna vrijednost novih presretača je oko 3,5 milijuna kuna, a ako je suditi prema broju izdatih kazni za prometne prekršaje na autocestama te njihovim prilično velikim iznosima, brzo će biti isplaćeni.

Nakon što je prošle godine na autoceste izašlo prvih deset automobila, četvrtinu svoje cijene "zaradili" su u prva dva tjedna.

S obzirom da je promet na gradskim i prigradskim cestama puno gušći, sasvim je sigurno da će biti više prekršaja i novca, te da se radi o vrlo isplativoj investiciji MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara