Presude skupini Bibinjaca zbog preprodaje droge

U PONOVLJENOM suđenju šesteročlanoj skupini Bibinjaca, optuženih za preprodaju heroina, danas su im na Županijskom sudu u Zadru izrečene presude.

Ivica Lisica Piko (36) osuđen je na četiri godine, njegov brat Gojko Lisica (42) na tri godine i dva mjeseca, Ana Marija Lisica (36) na godinu dana zatvora, Romeo Kinda (34) na sedam mjeseci, Tomislav Petković (28) osuđen je na četiri mjeseca zatvora, a Gordon Vešović (38) oslobođen je optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom najnovijom presudom djelomično su izmijenjene kazne iz lanjske presude, primjerice Ivica Lisica Piko bio je osuđen na tri i pol godina zatvora, a danas na četiri. Gojko Lisica je tada bio oslobođen, a danas je osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. Ana Marija Lisica je tada također bila oslobođena, a sada je osuđena na godinu dana, dok je Romeu Kindu kazna povećana s tri na sedam mjeseci. Tomislavu Petković ostala je ista četveromjesečna zatvorska kazna, a Gordon Vešović ponovno je oslobođen.

Šestorica Bibinjaca optužena su da su 2001. i 2002. godine nabavljala veće količine heroina i prodavala ga na zadarskom području.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Županijskog suda u Zadru Branimir Zorica, donijelo je odluku o produljenju pritvora Ivici Lisici, a ostali će biti na slobodi do pravomoćnosti presude.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara