PRETPREMIJERA 3. "GOSPODARA PRSTENOVA" 1. PROSINCA U WELLINGTONU

Novozelandska prijestolnica Wellington ugostit će u ponedjeljak pretpremijeru zadnjeg nastavka trilogije "Gospodar prstenova: Povratak kralja" koja je diljem svijeta proslavila novozelandski krajolik. L

Tom će događaju nazočiti i Peter Jackson, novozelandski redatelj koji je na filmsko platno prenio bajkovitu trilogiju J.R.R. Tolkiena te glavni glumci Liv Tyler, Sir Ian McKellen i Elijah Wood.

Novi Zeland nije štedio novac za organiziranje pretpremijere, s obzirom na svjetski uspjeh dvaju prvih nastavaka, "Prstenove družine" i "Dviju kula", koje su toj zemlji donijele veliku turističku dobit.

Za tu je prigodu zrakoplovna tvrtka Air New-Zealand obojila dva zrakoplova u boje "Gospodara prstenova", od kojih će jedan nadlijetati Wellington dok traju ulične svečanosti uoči prikazivanja pretpremijere.

Kinodvorana Embassy Theater u kojoj će se održati pretpremijera obnovljena je za tu prigodu, a vrijednost izvedenih radova je 2,9 milijuna dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki filmski div Time Warner i njegova podružnica New Line Cinema procjenjuju da će na trilogiji "Gospodar prstenova" zaraditi 5,3 milijarde američkih dolara.

Novi Zeland također će imati koristi od uspjeha te trilogije i, prema najnovijem istraživanju, u sljedećih će deset godina od turizma zaraditi barem 250 milijuna dolara.

Zemljišta velike površine u najljepšim dijelovima zemlje koji su obišli svijet zahvaljući "Gospodaru prstenova", danas su u rukama stranaca. Cijena zemljišta u Novom Zelandu porasla je toliko da je vlada odlučila promijeniti zakon o vlasništvu.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara