Pri pokušaju uhićenja u Rogatici ranjen osumnjičeni za ratne zločine, a njegova supruga ubijena

BOSANSKI Srbin Dragomir Abazović za kojim je raspisana tjeralica zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine u Bosni i Hercegovini ranjen je u četvrtak u Rogatici u istočnom dijelu te zemlje pri pokušaju uhićenja.

Glasnogovornik policije Republike Srpske Radovan Pejić izjavio je tijekom dana kako su Abazovića pokušali uhititi vojnici iz sastava EUFOR-a te da su u ovoj akciji ozljeđeni i njegova supruga Rada i sin Dragoljub.

Svo troje su prebačeni u bolnicu a nešto prije 15 sati agencija SRNA prenijela je informaciju kako je 48-godišnja Rada Abazović preminula u bolnici usljed zadobijenih ozljeda.

Radovan Pejić ranije je ozljede troje članova obitelji Abazović opisao kao teške.

Pejić nije mogao pojasniti tko je prvi otvorio vatru kazavši samo kako je vjerojatno došlo do "uzajamne pucnjave".

Stožer EUFOR-a u Sarajevu potvrdio je samo kako je u jutarnjim satima na području Rogatice došlo do oružanog incidenta u kojemu su sudjelovali i pripadnici mirovnih snaga EU.

Tjeralicu je za Abazovićem raspisao županijski sud u Sarajevu a glasnogovornik županijskog tužiteljstva Oleg Čavka kazao je kako je optuženik do sada uspijevao izbjeći uhićenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čavka je objasnio kako je cijeli slučaj preuzelo Tužiteljstvo BiH.

Bolnica u Foči potvrdila smrt Rade Abazović, suprug i sin izvan životne opasnosti

Rada Abazović, supruga Dragomira Abazovića kojega su pod sumnjom da je počinio ratne zločine u Bosni i Hercegovini u četvrtak pokušali uhititi pripadnici EUFORa u BiH, preminula je tijekom dana od ozljeda zadobivenih u ovoj akciji, potvrdili su bolnički izvori u Foči.

Rada Abazović, rođena 1957. godine, u fočansku je bolnicu dopremljena iz Rogatice gdje je tijekom pokušaja uhićenja njezina supruga došlo do oružanog sukoba između njega i vojnika EUFOR-a.

Primarijus Veljko Marić izjavio je kako je preminula zadobila teške ozljede u predjelu abdomena te je iskrvarila na putu ka bolnici.

Tijekom pucnjave u selu Bašić-kula kod Rogatice ranjeni su i osumnjičeni Abazović i njegov 11-godišnji sin Dragoljub. Liječnik Marić je kazao kako su obojica operirani te da unatoč teškim ozljedama njihovi životi nisu u opasnosti.

Okolnosti pod kojima je došlo do oružanog sukoba u Rogatici do kasnih poslijepodnevnih sati nisu bile u potpunosti razjašnjene.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Radovan Pejić izjavio je da lokalna policija nije sudjelovala u samoj operaciji nego je tek nakon pucnjave izašla na mjesto događaja kako bi obavila očevid.

Zapovjedništvo EUFOR-a potvrdilo je kako je u Rogatici došlo do oružanog izgreda tijekom operacije čiji je cilj bio privođenje osumnjičenog za ratne zločine za kojim je tjeralicu raspisao Županijski sud u Sarajevu.

Radio Republike Srpske citirao je glasnogovornika EUFOR-a Jema Thomasa koji je kazao kako je Dragomir Abazović sam sebi nanio ozljede dok su dvije preostale osobe ranjene tijekom uzvratne pucnjave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara