Priebe: EU ne očekuje nesporazume sa SAD oko zapadnog Balkana

EUROPSKA unija ne očekuje nikakve nesporazume sa Sjedinjenim Američkim Državama u politici prema zapadnom Balkanu, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Mostaru pročelnik za zapadni Balkan u Općoj upravi za vanjske poslove Europske komisije Reinhard Priebe komentirajući ishod američkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio dosadašnji predsjednik George Bush.

Po Priebeovim riječima, u Washingtonu je raširen osjećaj da Europska unija treba predvoditi reforme na zapadnom Balkanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši američki prijatelji vjeruju da europske institucije u Bruxellesu trebaju predvoditi uključivanje regije zapadnog Balkana ka punom članstvu u Europsku uniju", kazao je Priebe.

Priebe sudjeluje u Mostaru na sastanku Konzultativnog radnog tijela Europske unije i BiH (CTF). Kako je rekao, riječ o tehničkom sastanku a ne o političkim pregovorima između BiH i EU. Priebe je istaknuo kako je bezrezervna suradnja s Haaškim sudom za ratne zločine ključni uvjet Bosne i Hercegovine za njeno uključivanje u institucije Europske unije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara