Prihvaćen nacrt prijedloga suzbijanja korupcije

U SABORSKU proceduru hrvatska je Vlada uputila Nacrt prijedloga suzbijanja korupcije, koji je prihvatila na današnjoj sjednici.

Inače, Ministrica pravosuđa Ana Lovrin ističe kako je provedba Akcijskog plana borbe protiv korupcije u razdoblju od 2006. do 2008. godine bila uspješna. To je, kako kaže, potvrdio i Transparency International, koji prati postignuća u borbi protiv korupcije još od 1999, dok je za 2007. godinu dao dosad najbolju ocjenu.

Tako Nacrt prijedloga suzbijanja korupcije prema ministrici još jasnije utvrđuje ovlasti Nacionalnoga vijeća za praćenje mjera u suzbijanju korupcije, što predstavlja dugoročno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je danas prihvatila i dva nacrta prijedloga zakona, onaj o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, te o veterinarsko-medicinskim proizvodima s nacrtom konačnog prijedloga zakona. Ta zakonska rješenja inače spadaju u domenu usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije

Također, prihvaćen je i prijedlog provedbe Programa e-Hrvatska za ovu godinu, dok je državni tajnik Igor Lučić otkrio kako je najvažnija stavka razvoj Elektoničke uprave. Ujedno je najavio da će se do 2010. godine završiti proces prelaska s analognoga na digitalno emitiranje, dok je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič spomenula kako bi do kraja godine trebao biti gotov Zakon o e-iskaznici.

A.P.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara