Prijatelji životinja: Recite ne pokolju klokana zbog kopački

NEVLADINA udruga "Prijatelji životinja" nastavlja međunarodnu kampanju protiv pokolja klokana zbog mesa i kože od koje se izrađuju kopačke.

"Tražimo od Vlade Australije da stane na kraj tom pokolju i da zaštiti svoje autohtone vrste, jer uz Ameriku, Australija ima najgori odnos prema istrebljenju životinjskih i biljnih vrsta", ističu "Prijatelji životinja" u današnjem priopćenju.

Međunarodnu kampanju vodi britanska organizacija VIVA (Međunarodni vegetarijanski glas za životinje).

"Prijatelji životinja" navode kako je VIVA uspjela nagovoriti više od 1.500 trgovina i supermarketa da prestane prodavati klokanovo meso, a sada se kampanja usmjerava protiv upotrebe kože koja se koristi za izradu nogometnih kopački.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći udio tog tržišta drži Adidas, pa ciljamo baš na njih i na kopačke "Predator", i tražimo da prestanu koristiti klokanovu kožu i da kao zamjenu koriste suvremene sintetičke materijale, ističu "Prijatelji životinja" u priopćenju.

Pozivaju Zagrepčane na prosvjed koji će održati u subotu, 30. kolovoza ispred jedne trgovine u Bogovićevoj ulici u kojoj se prodaju kopačke "Predator" proizvedene od klokanove kože.

Navode da je pokolj klokana najveći nakon pokolja bizona u Americi krajem 19. stoljeća.

Službeni odstrel je 6,5 milijuna klokana, a to ne uključuje nekomercijalna ubijanja, stradavanje na cestama i stradavanja mladih klokana nakon što im je ubijena majka. Ukupan broj mrtvih klokana prelazi 10 milijuna, navodi u priopćenju udruga "Prijatelji životinja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara