Prijatelji životinja u borbi za prava ribica

UDRUGA "Prijatelji životinja" upozorila je zagrebački Veterinarski ured na neprimjereno držanje i postupanje prema životinjama u više od dvadeset trgovina "Kaptol centra", zahtijevajući da se poduzmu odgovarajuće mjere za pomoć tim životinjama, te sankcioniranje odgovornih.

U izlozima, među artiklima koje te trgovine prodaju, ribice se drže u okruglim posudama u kojima se stalno vrte u krug. Prijatelji životinja tvrde kako refleksija staklene okrugle posude ribicama zadaje stalne glavobolje, a sumnjaju i da se ribicama ne mijenja voda, priopćeno je iz Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako su istaknuli u jučerašnjoj prijavi, iz iskustva znaju kako ni djelatnici u tzv. "pet shopovima" nisu dovoljno educirani o životinjama koje prodaju, a ribice u Kaptol centru prepuštene su nebrizi djelatnika koji nisu prošli nikakvu edukaciju o brizi za životinje.

Udruga drži neprihvatljivim držanje živih životinja u izlozima trgovina, kao i njihovo korištenje u promidžbene svrhe, na način da ih se prisiljava na neprirodno ponašanje te da ih se drži u nezadovoljavajućim i ponižavajućim uvjetima.

Podsjeća da Zakon o dobrobiti životinja predviđa sankcioniranje takvog korištenja životinja, te traži pismenu obavijest o nalazu veterinarske inspekcije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara