Prijatelji životinja zapetljani u ribarske mreže upozoravaju na patnju vodenih životinja

KAO LOGIČAN nastavak akcije protiv prodaje jastoga i drugih živih životinja u trgovinama, Prijatelji životinja zapetljani u ribarske mreže željeli su simbolično ukazati na patnje riba od prvog gušenja nakon vađenja ribarskim mrežama do smrti koja može potrajati i danima i tjednima od izvlačenja iz njihova staništa, objavili su Prijatelji životinja.

Akcija se održala u četvrtak u Gajevoj ulici ispred hotela Dubrovnik, kojom su Prijatelji životinja željeli ukazati kako ribe izrazito pate kada ih hvataju i ubijaju radi njihova mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Agoniju riba se ne doživljava, te senzibilne životinje su svedene na plivajuće povrće koje se mjeri u tonama. Njihova staništa se nemilice pustoše, a broj pojedinačnih ubijenih životinja je toliko velik da je nemjerljiv." - tvrde iz Udruge.

"Hrvatska da nemilice kočama izlovljava Jadransko more, i podvodnim farmama zagađuje okoliš. Zbog prekomjernog lovljenja ribe istrijebljeno je na tisuće vrsta živih organizama. Izlov morskih životinja i školjkaša toliko se štetno odrazio na mnoge ekosisteme da su današnji svjetski oceani i mora sablasna ništavila, koja jedva da podsjećaju na vremena kada je u njima bujao život. Pozivamo građane da ne jedu stanovnike jezera, rijeka, mora i oceana, već da razmisle!" - poručuju Prijatelji životinja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara