Prijava protiv branitelja koji je eksplozivom oštetio kuću

Prijava protiv branitelja koji je eksplozivom oštetio kuću

RAZVOJAČENI hrvatski branitelj oboljeli od PTSPa Dejan Polović, koji je prekjučer najvjerojatnije namjerno oštetio svoju obiteljsku kuću u Karlovcu, bit će kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu pod sumnjom da je "doveo u opasnost život i imovinu općeopasnim činom ili sredstvom", doznaje se u karlovačkoj Policijskoj upravi.

Istražni sudac Mladen Kosijer rekao je da za sada nije bilo potrebe za izdavanjem naloga za Polovićevo psihijatrijsko vještačenje, jer je netom nakon eksplozije dobrovoljno smješten na Neuropsihijatrijski odjel karlovačke Opće bolnice. Bude li trebalo, sudu će biti predočena ta dokumentacija ili će se naknadno zatražiti vještačenje.

Za sada nije poznat tip eksplozivne naprave kojom je Polović razrušio svoju obiteljsku kuću, a ostatci eksplozije pohranjeni su u PU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnji postupak ovisit će o odlukama Općinskoga državnog odvjetništva, rekao je glasnogovornik PU-a Tomislav Kotić, pozivajući se na rezultate kriminalističke obradbe i izjave sama Polovića i majke Dragice, po kojima je "vrlo vjerojatno da detaljnija obradba ne će ni trebati".

Kosijer kaže da Odvjetništvo na temelju dosadašnje obradbe može izdati zahtjev za pokretanjem istrage ili pak izravno podignuti optužnicu, bez istrage.

Materijalna šteta je procijenjena na oko 300.000 kuna.

Foto: Sedam.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara