Prijava protiv vlasnika splitske pomorske agencije

Protiv dvojice vlasnika i direktora splitske agencije za posredovanje u zapošljavanju pomoraca "Globtik Express Agency" Lahora Magazinovića (1949.) i Denisa Vukušića (1968.) splitska je policija Državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće zbog sumnje da su, neplaćanjem poreza, državni proračun oštetili za oko milijun i 336 tisuća kuna te da su stekli protupravnu imovinsku korist od još 2 milijuna i 65 tisuća kuna od provizija za zapošljavanje koje nisu unijeli u poslovne knjige.

U informaciji za medije, u kojoj se ne navodi identitet osumnjičenika, već samo godište, državljanstvo, mjesto prebivališta i položaj u tvrtki, policija navodi kako je kriminalističkom obradom utvrđeno počinjenje kaznenih djela zloporabama u poslovanju, krivotvorenjem službenih isprava, neunošenjem podataka u poslovne knjige od siječnja 1998. do prosinca 2000. godine.

Tereti ih se da su zajednički i dogovorno, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, posredujući u zapošljavanju domaćih pomoraca na stranim pomorskim kompanijama "Shell Marine" iz Singapura i "Globtik Shipping" iz Malte, ispustili obračunati i uplatiti porez na dobit u iznosu od 357.235 kuna te porez na dodanu vrijednost od 978.444 kune za 1998., 1999. i 2000. godinu. Pritom u poslovne knjige nisu unosili podatke o ostvarenom prometu provizije u ukupnom iznosu od 2.065.453 kune, a te su poslovne knjige prikazivali i koristili kao ispravne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbeno se doznaje da je policija istragu o poslovanju vlasnika "Globtik Express Agencyja" Lahora Magazinovića i Denisa Vukušića pokrenula na temelju pritužbi pomoraca mjerodavnim tijelima nezadovoljnih visinom provizije koju su za zapošljavanje na brodovima stranih kompanija morali platiti, kao i traženjima navedenog dvojca da im za te usluge dodatno plaćaju "ispod žita".(Hina) xdstr ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara