Prije sjednice Vlade u Osijeku održan je sastanak premijera s lokalnim dužnosnicima i saborskim zastupnicima

Prije početka sjednice Vlade u Osijeku, premijer Ivo Sanader i nekoliko ministara sastali su se s osječkobaranjskim županom Krešimirom Bubalom i predstavnicima lokalne vlasti, te saborskim zastupnicima iz Osječkobaranjske županije.

Nakon razgovora, koji se vodio bez nazočnosti novinara, predsjednik Vlade Ivo Sanader je izjavio da su razgovarali o temama bitnim za budući razvoj regije.

Istaknuo je kako je i održavanje sjednice hrvatske Vlade u Osijeku dokaz da nova vlast želi ravnomjeran razvoj svih svojih županija. "Posebno se to odnosi na ratom stradale županije, jer nam je skrenuta pozornost da je primjerice Osječko-baranjska županija u prošlom periodu bila u nepovoljnijem položaju, što svakako želimo ispraviti", rekao je Sanader.

Kazao je da u ovom proračunu nema dosta novca za sve programe koji su bitni za razvoj ove regije, ali da će Vlada "ozbiljno raditi na tome da pripremi kvalitetnu podlogu za budućnost".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas na sjednici Vlade posebno ćemo dogovarati program razvoja infrastrukture u Osječko-baranjskoj županiji, koji se prije svega odnosi na koridor V-c i ostalu cestovnu infrastrukturu. Ono što je bitno za poljoprivrednu regiju jest sistem navodnjavanja i danas ćemo dogovoriti kada će ono krenuti u Slavoniji i Baranji. Sljedeći tjedan ministar Čobanković odlazi u Izrael radi konkretnih dogovora oko programa navodnjavanja u Hrvatskoj," kazao je premijer Sanader.

"Premda je načelno već dogovoreno da se Agencija za hranu osnuje u Zagrebu, predložit ću da sjedište te agencije bude u Osijeku, što je još jedan dokaz da želimo Osijeku dati onu važnost koja mu pripada. Također ću nastojati da plinifikacija Baranje uđe u prvi petogodišnji plan, iako je u prethodnoj vlasti dogovoreno da to uđe u drugi dio desetogodišnjeg plana plinifikacije Hrvatske," rekao je Sanader.

(Hina) xvs yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara