Prije tri godine su bili zli i nehumani: Papa izrazio duboko poštovanje prema Islamu

Prije tri godine su bili zli i nehumani: Papa izrazio duboko poštovanje prema Islamu

PAPA Benedikt XVI. je dolazak u Jordan iskoristio kako kako bi se svidio muslimanskom svijetu u koji dolazi te je izjavio kako izražava duboko poštovanje prema Islamu, a nada se da će Katolička crkva odigrati svoju ulogu u stvaranju mira na Bliskom istoku.

Poglavar Katoličke crkve se na aerodromu susreo s jordanskim kraljem Abdulahom te je pohvalio moderno uređenje ove arapske države. Benedikt XVI. je u muslimanskom svijetu stekao mnoge neprijatelje nakon govora 2006. godine u kojem je citirao tekst u kojem se Muhamedova učenja opisuju kao zla i nehumana te da je vjeru širio mačem, pišu svjetski mediji.

Tvrdolinijaši bojkotiraju dolazak Pape

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa tvrdi kako mu je izrazito žao zbog reakcija nakon tog govora te da dio koji je citirao nije bio izraz njegova osobnog mišljenja. "Moj posjet Jordanu daje mi lijepu priliku za izražavanje mog dubokog poštovanja za muslimansku zajednicu", rekao je Benedikt nakon dolaska u zrakoplovnu luku.

Tvrdolinijaši u Jordanu izjavili su kako će bojkotirati dolazak Pape, jer se nije na vrijeme ispričao zbog svojih izjava. Usprkos nekim grupama, Papa je rekao kako želi da Katolička crkva pomogne u stvaranju mira između Izraelaca i Palestinaca. Tijekom ove turneje Benedikt XVI. će posjetiti i Izrael te područja pod upravom Palestinaca.

I.Kri.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara