Prijedlog za promjenu Zakona o Vukovaru

FOND za obnovu i razvoj grada Vukovara predložit će do sredine veljače Vladi izmjene i dopune Zakona o Vukovaru, potvrdila je danas predsjednica Fonda Diana Galić.

Taj je zakon prije dvije i pol godine donijela koalicijska Vlada Ivice Račana s nakanom da potakne povratak, razvoj i gospodarsku obnovu u Domovinskom ratu stradalog Vukovara. Zakonom o Vukovaru, osim brojnih mjera koje sadrži, predviđene su i posebne povlastice za gopodarska ulaganja na području grada Vukovara, pa je poslovanje u Vukovaru jeftinije za oko 40 posto nego u ostalim hrvatskim krajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je za Hinu rekla Diana Galić, nakon dvoipolgodišnje primjene Zakona o Vukovaru spoznalo se kako je "moguće poboljšati njegove pojedine članke, posebno u dijelu o povlasticama".

"Zbog promjene članova Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i novog ustroja ministarstava Zakon o Vukovaru ionako se mora mijenjati. Iskoristit ćemo to i do polovice veljače Vladi predložiti zakonske izmjene i dopune, koje će do tada sastaviti posebna radna skupina od 15 članova koja je već počela raditi", rekla je Galić.

Na sjednici prije nekoliko dana izmjene Zakona o Vukovaru potaknula je Zajednica povratnika Hrvatske za Vukovarsko-srijemsku županiju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara