Prijeteći nožem oteo tramvaj

ZAGREBAČKA policija traga za muškarcem koji je jučer oko 19 sati u tramvaju broj 7 kod Folnegovićevog naselja povukao ručnu kočnicu i nožem prijetio putnicima, a potom ih istjerao iz tramvaja.

Policija je danas izvijestila da je sinoć oko 19,10 sati zaprimila dojavu da je nepoznati muškarac oteo tramvaj broj 7 koji je vozio iz Dubrave prema Savskom mostu.

Tramvaj je pronađen na okretištu na Savskom mostu, a u razgovoru s 41-godišnjim vozačem policija je doznala da je nepoznati muškarac oko 19 sati kod Folnegovićevog naselja povukao ručnu kočnicu u prvim kolima tramvaja.

Vozač je rekao da je primijetio muškarca kako u rukama drži nož, a zatim je čuo putnicu kako mu viče da otvori vrata jer je u tramvaju muškarac s nožem koji prijeti putnicima. Nakon toga je otvorio sva vrata, a muškarac je sve putnike istjerao. Vozač je potom pokrenuo tramvaj, a muškarac je krenuo prema njemu, no nije mu prijetio, već je spremio nož i izašao na stajalištu u Utrinama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom događaju nitko nije ozlijeđen, a za počiniteljem se traga.

Policija je danas izvijestila i o "naročito drskom" 40-godišnjem ZET-ovom kontroloru koji je zbog svog ponašanja prema dvoje putnika tramvaja broj 12 "zaradio" prekršajnu prijavu.

Prema tvrdnjama policije, kontrolor je prekjučer oko 10,45 sati u tramvaju kod stajališta na Trgu maršala Tita prišao 35-godišnjem B.S. i zatražio ga na uvid voznu kartu. Putnik je tom trenutku razgovarao na mobitel, pa je zamolio kontrolora da pričeka završetak razgovora, no ovaj ga je počeo lupkati rukom po ramenu. Kontroloru to nije bilo dovoljno nego je u jednome trenutku putnika udario koljenom u bedreni mišić i šakom lijeve ruke u lijevu stranu bedara. Kada se tramvaj zaustavio na stajalištu u Frankopanskoj, putnik je želio izaći, no kontrolor ga je spriječio, zatvorivši vrata s unutarnje strane.

Tada se kontroloru obratila 42-godišnja putnica M.T. negodovajući na njegovo ponašanje, na što ju je on izvrijeđao. Svo troje su na Trgu bana Josipa Jelačića izašli iz tramvaja. Kontrolor se udaljio u nepoznatom smjeru, a dvoje putnika, šokiranih njegovim ponašanjem, pozvali su policiju i obavijestili Dežurnu službu ZET-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara