Prijeteći puškom Livnjak oteo konobaricu Selmu i s njom pobjegao u Hrvatsku

Prijeteći puškom Livnjak oteo konobaricu Selmu i s njom pobjegao u Hrvatsku

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

DRAŽAN Jukić, Livnjak sa adresom u Zagrebu, u noći na petak pijan je prijeteći puškom u lokalu Čaić u BiH, oteo 20-godišnju konobaricu Selmu D. iz Travnika. Jukić je najprije nenaoružan tražio da Selma ode s njim, no kako nije htjela, vratio se u kafić nakon pola sata s puškom. 

Htio konobarici pomoći, jer je stekao dojam da je gazda eksploatira

Poveo je Selmu svojim Audijem u Hrvatsku. Granicu su prešli preko prijelaza Bili Brig. Zaputili su se put Trilja do kafića gdje je Selma prije radila. Naime, Dražan je u neobaveznom razgovoru stekao dojam da je sadašnji gazda eksploatira, pa joj je htio pomoći. Tako je makar pojasnio nakon uhićenja. Te večeri su se inače prvi put vidjeli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 2 sata dojavu o neugodnim zbivanjima u Čaiću dobila je i hrvatska policija. Sat kasnije zaustavili su Dražana na graničnom prijelazu Kamensko. Mirno se predao, nije bilo problema. Selma je, pak, otkrila da je pušku odbacio u Velićima kod Trilja. Policija je pronašla oružje, u automobilu su našli i jedan metak. 

Kazneni postupak ustupit će pravosuđu BiH

Nakon uhićenja, Jukić je imao 1,5 promila alkohola. Priveli su ga u istražni centar splitskog Županijskog suda. Što je mislio kad je oteo Selmu, Dražan je pojasnio istražnom sucu Slavku Lozini i tužitelju Žarku Štrpcu. Nije stavljen prijedlog za pritvaranje, Dražana su pustili da se brani sa slobode, ali ne prije no što su ga na Prekršajnom sudu u Sinju oglobili sa gotovo 7 tisuća kuna.

Kazneni postupak za protupravno lišavanje slobode vjerojatno će ustupiti pravosuđu BiH. Jukić je inače dosad bio potpuno nepoznat policiji. Selma je kazala da joj nije ništa nažao učinio, ali da ju je svejedno bilo strah.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara