Prijetio američkoj ambasadi u Sarajevu pa ga strpali u ludnicu

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

MUŠKARAC iz Bosne uznemiravao je i prijetio djelatnicima američke ambasade u BiH zbog neisplaćivanja nagrade za informacije o uhićenju Radovana Karadžića. 46-godišnji Mevludin Gurdić je stalnim telefonskim pozivima i prijetnjama pokušao iznuditi od američke ambasade novčanu nagradu za odavanje korisnih informacija u slučaju hvatanja Radovana Karadžića.

Gurdić je danima prosvjedovao ispred Ureda Visokog predstavnika za BiH u Sarajevu kada je shvatio kako je on zaslužan za Karadžićevo uhićenje. Gurdić je 2008. godine pravomoćno osuđen za kaznu zatvora od dvije godine nakon što je proglašen krivim za nanošenje ozbiljnih tjelesnih ozljeda jednoj osobi te za pokušaj ubojstva druge. Do toga je došlo kada je ponovno pokušao "utjerati" navodne dugove.

Tijekom suđenja sudski su vještaci utvrdili kako nije sposoban pratiti tijek suđenja zbog psihičkih smetnji. Nakon uhićenja priveden je u MUP na saslušanje te je upućen na Psihijatrijsku kliniku gdje mu je pružena adekvatna pomoć, prenosi Dnevni Avaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara