Prijetio Bandiću tražeći da mu zaposli prijateljicu u Gradskom poglavarstvu

Prijetio Bandiću tražeći da mu zaposli prijateljicu u Gradskom poglavarstvu

Tekst: I.M.
Foto: Dragan Matić/Cropix

PRESTRAŠENI zagrebački gradonačelnik Milan Bandić policiji je prijavio da je prošlog tjedna primio prijeteće i uznemirujuće pismo te pozive. Bandiću je prijetio 51-godišnjak kod kojeg je policija pronašla arsenal oružja.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, 51-godišnjak je Bandiću u Poglavarstvo grada Zagreba poslao prijeteće pismo koje je zaprimljeno 10. ožujka, a u kojem od gradonačelnika traži da u roku od 15 dana zaposli njegovu prijateljicu koja je tamo radila do kraja 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policijskom se priopćenju navodi kako je "zbog neuobičajenog i uznemirujućeg načina obraćanja te pokušaja izbjegavanja zakonom propisane procedure zapošljavanja kao i postavljanja nerealnog roka pismo izazvalo strah kod gradonačelnika".

Tijekom istrage je policija pretražila stan, vikendicu i osobni automobil 51-godišnjaka. Pronađeno je ukupno devet pušaka, dva revolvera i jedan pištolj te veća količina streljiva za navedeno oružje koje je 51-godišnjak ilegalno posjedovao.

Nakon provedene kriminalističke obrade 51-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara