Prijetnje makedonskim političarima zbog promjene imena države

NIZ makedonskih političara, profesora, stručnjaka i novinara posljednjih dana prima poruke u kojima im se prijeti likvidacijom.

Političari Tito Petkovski, Vlado Bučkovski, Andrej Žernovski, profesori Vladimir Milčin i Ljubomir Frčkoski, i novinari Slobodan Čašule, Sašo Ordanoski, Robert Popovski i Branko Geroski dobili su poruke od organizacije koja sebe naziva „Makedonska garda”. U porukama osoba koja se potpisuje kao "Jane Sandanski" prijeti "makedonskim izrodima" da će - "ako se sa još jednom izjavom ili postupkom produže antimakedonskom djelovanju za promjenu imena države" - biti likvidirani do 3. travnja.

Neke od osoba spomenutih na popisu tvrde da su to svakodnevne prijetnje koje dobivaju već godinama, drugi ih ne žele komentirati kako bi uplašili svoje bližnje, dok treći kažu da je riječ o "smiješnim elektronskim porukama".

Makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da dosad nije dobilo nijednu prijavu te da se nikakva postupak ne može pokrenuti sve dok netko od osoba spomenutih s potpisa ne zatraži od policije da otkrije tko stoji iza imena Jane Sandanski.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara