Prijetnje nekim članovima biračkih odbora

PREDSJEDNICA Upravnog odbora GONG-a Suzana Jašić izjavila je danas da članovima biračkih odbora koji predstavljaju stranke koje nemaju većinu u nekim mjestima prijete građani i članovi biračkih odbora koji predstavljaju stranke koje imaju većinu u tim mjestima.

"Radi se o nekoliko dojava s područja nekoliko općina Slavonije te područja iz nekoliko općina u splitskom zaleđu", rekla je, dodavši kako ti građani ne žele javno govoriti zbog straha.

Zbog toga je od OESS-a, koji je priopćio da neće nadgledati provedbu izbora "na terenu", zatraženo da na birališta pošalje deset pokretnih ekipa, rekla je.

Sutrašnje aktivnosti te udruge, koja će na izborna mjesta poslati 3000 promatrača, na današnjoj su konferenciji za novinare najavili simpatizeri GONG-a iz javnog života - televizijska voditeljica Danijela Trbović-Vlajki, književnik Miljenko Jergović i bivši boksač Željko Mavrović.

Oni su izvijestili da će, osim promatrača na biračkim mjestima, imati i 63 pokretne ekipe koje će obilaziti birališta na kojima nema stalnih promatrača, te ona s kojih dobiju dojavu o nepravilnostima.

Ta će udruga, kako je istaknuto, usporedno prikupljati i obrađivati rezultate glasovanja na uzorku određenom u 10 izbornih jedinica.

GONG je pozvao birače da izađu na izbore, a sve sudionike biračkog procesa zamolio je za snošljivost i da poštuju pravila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara