PRIMORAC DOPUTOVAO U MOSTAR

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske Dragan Primorac u petak navečer doputovao je u Mostar kako bi se sastao s vodstvom sveučilišta u tom gradu i ministrima prosvjete u većinskim hrvatskim područjima Federacije BiH u županijama Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačkoneretvanskoj, Hercegbosanskoj (Livanjskoj), Srednjebosanskoj i Posavskoj. L

Najavljeno je da će se razgovarati o pomoći Republike Hrvatske u unapređenju školstva Hrvata u BiH.

Uoči sastanka ministar Primorac je rekao kako će se sveučilište u Mostaru (jedina visokoškolska ustanova u BiH na hrvatskom jeziku), morati stvarati vlastite znanstvene stručnjake, čime će se stvoriti uvjeti za samostalniji rad tog sveučilišta.

Po riječima ministra Primorca, jačanjem kvalitete sveučilišta u Mostaru, studenti Hrvati iz Bosne i Hercegovine prestali bi odlaziti na studiranje izvan BiH. Ministar Primorac također je obećao da će Republika Hrvatska sa svojim stručnjacima pomoći razvoju stručnosti i na sveučilištu u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Primorac danas je u Sarajevu razgovarao s ministrom za civilne poslove Bosne i Hercegovine Safetom Halilovićem i ministrom prosvjete i znanosti Federacije BiH, Zijadom Pašićem. Rekao je kako je u tim razgovorima "dobio obećanja da će u izradi novoga zakona o visokom obrazovanju u BiH sudjelovati i znanstvenici iz Hrvatske".

"Ja sam ponudio pomoć u svim segmentima, jer ovih dana i Hrvatska provodi vrlo važan proces reforme visokoga obrazovanja i znanosti. A poznato nam je da nam je zajednički put provođenje Bolonjskog procesa", rekao je Primorac

Ministar Primorac također je rekao da je sa svojim domaćinima u Sarajevu razgovarao i o pomoći u športu. Dodao je da je bilo govora o regulaciji poreza pri transferima trenera i igrača iz jedne u drugu zemlju, te o održavanju športskih objekata.

(Hina) xpg ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara