Primorac: Dubrovačko Sveučilište podupire cijela Vlada

Dubrovačko Sveučilište podupiru sva ministarstava u Vladi, izjavio je danas u Dubrovniku ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. L

"Moja i premijerova poruka je da Sveučilište u Dubrovniku želimo osnažiti i učiniti od njega vrlo važan projekt, prepoznatljiv po novim smjerovima i studijima, koji se neće udvajati s drugim studijima u Hrvatskoj", istaknuo je ministar Primorac na konferenciji za novinstvo s temom o razvoju Sveučilišta u Dubrovniku i suradnji Vlade, grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u projektu "Dubrovnik - sveučilišni grad".

Podupro je sveučilišni studij za stjecanje naslova doktora znanosti jer bi se, kazao je, na dubrovačkom Sveučilištu tako riješilo pitanje stručnjaka, budući da bi u iduće četiri godine moglo doktorirati 20-ak ljudi.

Ministar Primorac je, obećavši i novčanu potporu Sveučilištu, dodao kako već idući tjedan, nakon osnutka nacionalnih vijeća za znanost i visoko obrazovanje, na dnevnom redu biti i programi doktorskih studija, primjerice za povijest stanovništva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na nesporazume dubrovačkog i zagrebačkog sveučilišta, koje je navodno svojim profesorima zabranilo predavati na dubrovačkom Sveučilištu, ministar je kazao da nema razloga za zabranu te da će to pitanje "otvoriti na sjednici Rektorskog zbora 14. prosinca".

Osim ministra na konferenciji za novinare sudjelovali su i rektor dubrovačkog Svečilišta Mateo Milković, dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje i gradonačelnica Dubravka Šuica.

(Hina) xhšpa ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara