Primorac primio predstavnike Rode

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je danas predstavnike Udruge Roditelji u akciji RODA, koji su mu s Djedom Mrazom uručili vreću punu pisama roditelja, nastavnika i djece o problemima u školstvu. L

Predstavnice Rode predale su ministru i školsku torbu učenika 2. razreda osnovne škole tešku sedam kilograma, simbolično poručivši kako je potrebno rasteretiti učenike.

Renata Jelušić, predstavnica Rode, istaknula je kako se roditelji žale na neprimjerenu opremljenost škola, preopširno gradivo koje se djeci samo tumači, a ne uči ih se kako učiti. Također, nedostatna je opremljenost škola, a presudan je ugled nastavnika i njihova materijalna naknada, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Primorac se složio s prijedlozima te udruge, istaknuvši kako Ministarstvo već radi na rasterećenju programa, kvaliteti nastavnog procesa te smanjenju gradiva. Po njegovim riječima, najvažnije je uključiti roditelje u obrazovni proces. "Roditelji imaju najviše prava govoriti o promjenama u obrazovanju", rekao je ministar.

Primorac je rekao kako je danas potpisao odobrenje za 90 novih znanstvenih novaka, čime je prijeđen broj od šest stotina novaka za koje je odobrenje izdano ove godine.

(Hina) xmbur ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara