Primorac zatražio provjeru transparentnosti financiranja od Državnog ureda za reviziju

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac zatražio je od Državnog ureda za reviziju provjeru transparentnosti financiranja znanstvenih i tehnologijskih projekata, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti.

"Molim Vas da, kao relevantna institucija, ako smatrate potrebnim, izvršite sve potrebne provjere glede zakonitosti financiranja znanstvenih i tehnologijskih projekata, s posebnim naglaskom na projekt Jezgre, uključujući i Jezgru J-23/2003.", stoji u dopisu ministra, koji je, zajedno s apelom, uputio Državnom uredu za reviziju te na znanje Državnom odvjetništvu RH i vladinu Uredu za unutarnji nadzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znanstvenici i studenti iz domovine i svijeta pokrenuli su početkom prosinca prošle godine potpisivanje "Apela znanstvenika i studenata" u kojemu izražavaju zabrinutost zbog netransparentnog financiranja znanstvenih i tehnoloških projekata u Republici Hrvatskoj.

U apelu pozivaju Vladu i ostale mjerodavne institucije da utvrde, kako se navodi, odgovornost pojedinaca i institucija u nepravilnostima i nezakonitostima u realizaciji tehnološkog projekta Jezgra 23 i drugih tehnoloških projekata.

Kako su danas izvijestili inicijatori apela, do 15. siječnja 2006. taj je apel potpisalo 265 hrvatskih i stranih znanstvenika i studenata. Među 21 inicijatorom apela su akademici Miroslav Radman i Vlatko Silobrčić te sveučilišni nastavnici Ivan Đikić i Zoran Zgaga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara