Primorčev brat će ipak biti predsjednik Županijskog suda u Splitu?

UNATOČ medijskim kritikama zbog lošeg školskog uspjeha brata ministra obrazovanja Dragana Primorca, i nagađanja o slaboj potpori koju ima u splitskim pravosudnim krugovima, Damir Primorac je dobio sve glasove članova sudačkog vijeća splitskog Županijskog suda, prenosi Radio Dalmacija.

Za kandidata Primorca je glasalo svih osam članova sudačkog vijeća splitskog Županijskog suda, a potporu mu je dao i predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, prenosi radio. Suzdržana je ostala protukandidatkinja za mjesto čelnika suda, sutkinja Županijskog suda Sovjetka Režić. Osim nje, za Primorčevo se mjesto natjecala sutkinja Amara Trgo.

Osim zbog loših ocjena u indeksu i obiteljskih veza u izvršnoj vlasti, Damira Primorca su u medijima prozivali i zbog braka s kćeri Jakoba Miletića, potpredsjednika DSV-a i voditelja Građanskog odjela Vrhovnog suda.

U medijima su se pojavili napisi i da mu pravosudni krugovi zamjeraju neprestano lobiranje, kao i velik broj predmeta pod njegovom ingerencijom koji su pali u zastaru, a kao dodatni argument da neće naići na potporu sudačkog vijeća bila je i njegova relativna mladost i neiskustvo u odnosu na etabliranije protukandidate, Režić i Trgo.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara