Primorskogoranski SDP i IDS potpisali sporazum o koaliranju

PRIMORSKOGORANSKE županijske organizacije SDP i IDS potpisale su danas u Rijeci sporazum o zajedničkom izlazu na lokalne izbore za područje te županije.

Sporazum su potpisali predsjednik županijske organizacije SDP Zlatko Komadina i potpredsjednica IDS-a Dorotea Pešić-Bukovac.

Komadina je rekao da te dvije stranke imaju visok stupanj zajedništva, posebno na lokalnoj razini. Dodao je da SDP i IDS povezuju srodna gledišta o decentralizaciji, policentričnom razvoju, provođenju načela supsidijarnosti te prepuštanja lokalnoj samoupravi izvornih ovlasti i sredstava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina je kazao da će se zajedničkim izlaskom na izbore natojati nastaviti s provođenjem razvojnih projekata na području županije, od infrastrukturnih do onih u školstvu i zdravstvu.

Dorotea Pešić-Bukovac je rekla da su se stranke dogovorile da se sporazum potpiše već sada kako bi se do početka izbora mogao izraditi zajednički program za iduće mandatno razdoblje. Ovim sporazumom je dogovoreno da se izradi zajednička lista kandidata za izbore, ali ne i omjer tih dviju stranaka na listi čiji će nositelj biti Zlatko Komadina, dodala je.

Koalicija je otvorena i za pridruženje drugih političkih stranaka, a preporuka SDP-a i IDS-a je da predstavnici tih dviju stranaka idu zajedno na izbore i na području gradova i općina s područja županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara