Priopćenje uredništva studentskog lista "Mak"

Uredništvo lista Studentskog kluba Matice Hrvatske "Mat" kasno sinoć priopćilo je da je glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić spriječio jučer distribuciju lista i najavilo je za večeras prosvjed.

U priopćenju se kaže da je Lukić zaplijenio cjelokupno izdanje nakon što je iz tiskare stiglo u Maticu hrvatsku. Bez ikakvog obrazloženja, spriječio je njegovu distribuciju po Sveučilištu i zaključao ga u podrum zgrade na Strossmayerovom trgu, navodi se u priopćenju.

"Budući da su svi ostali članovi predsjedništva Matice hrvatske odsutni, smatramo kako je glavni tajnik smišljeno i samodopadno pokušao iskoristiti trenutak 'slobode' i ugasiti medijski život 'Mata'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kako je 'Mat' jedini studentski list namijenjen studentima cijelog Sveučilišta i kako je jedna takva tiskovina prijeko potrebna za razvoj medijske kulture u studenata, apeliramo na sve odgovorne društvene čimbenike da podrže Studentski klub u nastojanju da neovisno sudjeluje na hrvatskom medijskom prostoru te da spriječe birokratsko samovlašće unutar kulturnih institucija", kaže se u priopćenju, koje je u ime uredništva lista potpisao Davor Pleadin.

U priopćenju se najavljuje za večeras mirni prosvjed ispred palače Matice hrvatske.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara