Prioritet Kosovo i usvajanje strategije obrane

NOVI ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je u petak da će mu Kosovo biti "najvažnija i najteža obveza", te da će sve aktivnosti usmjeriti kako bi od međunarodne zajednice dobio jamstva da će sva uništena srpska imovina i kulturna baština na Kosovu biti obnovljena i da će biti stvoreni uvjeti za siguran povratak raseljenih.

"Tražit ćemo najviši stupanj lokalne samouprave za Srbe na Kosovu, kao i to da njihovu sigurnost održavaju međunarodne snage s lokalnim srpskim snagama", izjavio je Drašković novinarima nakon što je izabran za ministra u parlamentu državne zajednice, dodajući da su mu ostali prioriteti pristupanje Europskoj uniji i Partnerstvu za mir, kao i proširenje suradnje s Rusijom, Kinom i susjednim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novi ministar obrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić izjavio je u petak da je jedan od najvažnijih prioriteta usvajanje strategije obrane, a da su ostali prioriteti stvaranje fonda za reformu Vojske Srbije i Crne Gore i te početak reformi.

"Cilj će biti manja i efikasnija vojska, bolje naoružana i bolje plaćena", kazao je Davinić novinarima, dodajući da će nastojati da Vojska SCG što prije uđe u Partnerstvo za mir "i time ostvari povoljnije uvjete za rješavanje problema na Kosovu i održavanje stabilnosti na jugu Srbije".

Skupština Srbije i Crne Gore u petak je, većinom glasova srbijanske i crnogorske delegacije u parlamentu, izabrala dvojicu novih ministara državne zajednice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara