Pripreme za Papin posjet Banjoj Luci teku prema planu

ČLAN Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i banjalučki biskup Franjo Komarica ocijenili su u utorak kako se pripreme za dolazak pape Ivana Pavla II. u Banju Luku najavljenog za 22. lipnja odvijaju prema prije utvrđenom rasporedu te da će sve biti na vrijeme spremno za doček Svetog Oca tijekom njegova drugog pastoralnog pohoda BiH.

Čović i biskup Komarica sa sastanka održanog u Sarajevu zajednički su uputili poziv svim ljudima dobre volje da svojom nazočnošću u Banjoj Luci uveličaju dolazak Svetog Oca.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, biskup Komarica ovom je prigodom istaknuo kako bi povrat imovine, odnosno barem po jednog objekta svim vjerskim zajednicama u BiH, bio simbolični poklon Svetom Ocu i ujedno znak da su narodi BiH spremni na dijalog, suživot i toleranciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski član Predsjedništva BiH podržao je tu inicijativu ocijenivši pritom kako je povrat imovine vjerskim zajednicama u BiH jedan od uvjeta povratka svih prognanih i izbjeglih njihovim prijeratnim domovima.

(Hina) rm maš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara