PRISEGNULA SUTKINJA VRHOVNOG SUDA I PETERO SUDACA UPRAVNOG SUDA

Vrhovni sud danas je dobio novu sutkinju, a Upravni sud petero sudaca nakon što su svečano prisegnuli u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici pred predsjednikom Državnog sudbenog vijeća (DSV) koje ih je i imenovalo na te dužnosti.

Sudačku prisegu je kao novoimenovana sutkinja kaznenog odjela Vrhovnog suda izrekla Lidija Grubić-Radaković, bivša sutkinja zagrebačkog Županijskog suda koju je DSV sredinom veljače ove godine na tu dužnost imenovao između šestero kandidata, u drugom krugu glasovanja.

Kao novoimenovani suci Upravnog suda prisegnuli su Ljiljana Karlovčan-Đurović, Mira Kovačić, Ivica Kujundžić, Lidija Rostaš-Beroš i Sanja Štefan.

Novim je sucima prvi čestitao predsjednik DSV-a Milan Gudelj, poželivši im ugodan i dobar rad u novoj sredini te da sudačku dužnost obnašaju časno i odgovorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Želim vam da savjesnim, zakonitim i učinkovitim radom ispravite negativnu percepciju javnosti prema sudovima i sucima te povratite povjerenje u hrvatsko sudstvo", poručio im je.

U ime novih sudaca na ukazanoj časti i povjerenju zahvalila se Lidija Grubić-Radaković, izrazivši nadu da će kao novi suci svoja znanja i iskustvo znati prenijeti na iduće generacije sudaca, kao što su i oni to prihvatili od prethodnih generacija.

Na prisezi je, među ostalima, bio i predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić.

(Hina) xtr yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara