Pritvor roditeljima pedofilima iz Sunje

NAKON što su nekoliko godina, s još tri odrasle osobe, seksualno zlostavljali svoju dvojicu malodobnih sinova, roditelji pedofili iz Sunje napokon će se naći iza rešetaka.

Županijsko državno odvjetništvo donijelo je odluku o izricanju mjere pritvora, i to zbog uznemirenosti javnosti, doznaje Vjesnik. Odluku je potvrdilo izvanraspravno Vijeće Županijskog suda u Sisku, a sve nakon što se godinu dana provodila istraga.

Roditelji dječaka, zajedno s obiteljskim prijateljima i osobom koju su dječaci nazivali stricem, godinama su bludničili na najgore moguće načine, silujući ih i tjerajući ih da gledaju međusobne snošaje odraslih.

Naime, nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu, tadašnja zamjenica glavnog državnog odvjetnika Božica Cvjetko, kao i u drugim slučajevima gdje se pojedince sumnjičilo za pedofiliju, usporavala je postupak.

U međuvremenu su djeca smještena u udomiteljsku obitelj, a udomiteljica je cijelo vrijeme bila izložena uznemiravanju, pa je zbog svega završila na psihijatrijskom liječenju. Dječaci su potom premješteni u drugu udomiteljsku obitelj u drugom dijelu zemlje, kako bi im se osigurala stručna pomoć i sigurnost.

Roditelji i ostali počinitelji zlodjela cijelo su vrijeme bili na slobodi. Nakon što je afera otkrivena bili su kratko privedeni, ali ih je ubrzo potom pustio istražni sudac.

Osim spomenute Božice Cvjetko za to je "zaslužna" i Jadranka Zorić, mnogo puta spominjana sudska vještakinja koja je u sličnim slučajevima nerijetko "surađivala" s Državnim odvjetništvom.

U ovom slučaju osumnjičeni su dodijeljeni na vještačenje psihijatrijskoj bolnici u Popovači, gdje nisu prepoznali, kako se čini, da se radi o slučaju koji treba obaviti po hitnom postupku.

Tek je prije dva tjedna sisačko državno odvjetništvo podignulo optužnicu za osumnjičene u kojoj ih se tereti za teška kaznena djela snošaja s djetetom na osobito ponižavajuć način.

Za kazneno djelo višestrukih spolnih snošaja s djetetom predviđena je kazna od najmanje pet godina zatvora, dok je kazneno djelo rodoskvrnuća, za koje se terete roditelji, predviđena zakonska kazna od jedne do osam godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara