Pritvoren pilot koji je avionom ugrožavao francuskog predsjednika Sarkozyja

Pritvoren pilot koji je avionom ugrožavao francuskog predsjednika Sarkozyja

FRANCUSKA policija danas je privela pilota koji je upravljajući avionom ugrožavao francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i njegovu suprugu Carlu u predsjedničkoj ljetnoj rezidenciji Fort de Bregancon, javlja novinska agencija AFP.

Novopečeni pilot, na svom prvom velikom letu, kako je istaknuo, krenuo je  iz Fayencea, smještenom na jugoistoku Francuske, a poletjevši pratio je liniju Azurne obale, jer je krenuo prema Castelletu, svom konačnom odredištu.

U jednom je trenutku nadletio i predsjedničku rezidenciju Fort de Bregancon. Njegovu putanju zabilježio je toranj kontrole letenja u zračnoj luci Hyeres - tamo je primijećen ulazak u zonu zabrane letenja. Odmah je uslijedilo dozivanje pilot, a nakon upozorenja da se kreće nedozvoljenim smjerom, okrenuo se i vratio na aerodrom s kojeg je poletio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnja policija u foto aparatu nije našla fotografije samog ljetovališta, pa se pretpostavlja da je putanja bila sasvim slučajna. To je potvrdio i sam pilot kazavši da nije namjeravao ugrožavati čelnika države, pa i da je pogriješio.

Zanimljivo je da je zabranjeno nadlijetanje rt Negre pored kojeg se nalazi rezidencija, a za nepoštivanje te zabrane predviđene su novčane kazne u iznosima od 15 do 45 tisuća eura i one zatvorske od šest mjeseci do godine dana.

Ig.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara