PRIVATNOJ VISOKOJ ŠKOLI potvrda kakvoće

Svečanost uručenja potvrde kakvoće održana je danas u Visokoj školi za ekonomiju poduzetništva u Zagrebu s pravom javnosti.

Morali smo se odlučiti za usvajanje certifikata ISO 9001:2000 kao jaka privatna škola koja se brzo razvijala u nesređenu školskom sustavu, rekao je osnivač i predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta VERN, u okivru kojeg djeluje škola, Branko Štefanković.

Visoko učilište ima dva paralelna procesa: obrazovni i poslovni, kazao je i dodao da se VERN razvio zahvaljujući vlastitim resursima te prije godinu dana dosegnuo razinu "kad smo počeli pucati po šavovima".

Za godinu dana VERN će vjerojatno biti prvi u Hrvatskoj koji će potpuno uskladiti poslovanje s europskim školstvom, kazao je.

Pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Mirjana Polić-Bobić čestitala je Visokoj školi i istaknula da će kakvoća biti ključna za vrjednovanje prilagodbe europskom školstvu prema Bolonjskoj deklaraciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na VERN-u, smještenu u obnovljenoj vlastitoj zgradi u Tomićevoj ulici kod Uspinjače, studira 760 studenata, predaje 120 predavača, a stalni zaposlenici pokrivaju 43 posto programa.

Po Zavodu za poslovna istraživanja VERN je već treću godinu među jedan posto najboljih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, a u obrazovanju je na prvom mjestu.

Od prošle godine VERN u okviru Tempus programa vodi projekt u kojem sudjeluju učilišta iz Finske i Italije.

(Hina) xiluc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara