Priveden ubojica Branimira Mateljaka iz Gradca

Priveden ubojica Branimira Mateljaka iz Gradca

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu večeras je sproveden 19-godišnjak iz Gradca, osumnjičen da je jučer nožem ubio svojega vršnjaka i sumještanina Branimira Mateljaka čije je mrtvo tijelo pronađeno na školskom igralištu kod mjesne osnovne škole oko 14,45 sati.

Osumnjičenik je uhićen jutros, 15-ak sati nakon ubojstva, te sproveden u pratnji roditelja. Policiji je, u nazočnosti odvjetnika, priznao da je počinio kažnjivo djelo, no motiv ubojstva još nije jasan, rečeno je na izvanrednoj konfrenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Policija ga je uhitila na temelju indicija, prikupljenih saznanja i materijalnih dokaza koji upućuju kako je počinitelj upravo on, kazao je načelnik PU-a Ivan Merćep.

Kod uhićenoga je pronađen i nož na rasklapanje za koji se pretpostalja da je njime počinjeno ubojstvo, a na to upućuju i mrlje na odjeći, najvjerojatnije krvi, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije PU-a Petar Bradarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijeni i ubojica bili su susjedi, obojica su maturatni srednje škole u Pločama.

U policiji nisu mogli potvrditi nagađanja da je motiv ubojstva ljubomora ili navodno veća količina novca koji je ubijeni dobio na kladionici.

Kaznena prijava za ubojstvo protiv osumnjičenika podnesena je Državnom odvjetništvu za mladež, jer je riječ o mlađem punoljetniku.

Nalazi očevida i obdukcije potvrdili su kako je ubijeni 19-godišnji mladić zadobio više ubodnih rana nožem u glavu i tijelo.

Ubojica ga je, dok su se obojica vraćala iz škole, napao na zemljanom puteljku kod autobusne postaje na Jadranskoj magistrali iznad školskog igrališta na kojemu je pronađen.

Screenshot: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara