Privedena Vinka Cetinski, majka Tonyja Cetinskog

Privedena Vinka Cetinski, majka Tonyja Cetinskog

Foto: Index

VINKA CETINSKI, majka popularnog pjevača Tonyja Cetinskog, večeras je privedena u Istri. Uhićeno je ukupno pet osoba.

PU istarska na svojim je internetskim stranicama objavila da provode kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Rovinja zbog sumnje u malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule.

Končar bez komentara, čeka da pravosuđe odradi svoje

"Mogu potvrditi da je to točno. Istina je da je gospođa Vinka Cetinski privedena na službeno ispitivanje ili razgovor. To je uobičajeni postupak jer je istraga u tijeku. Ovog trenutka zaista više ništa ne znamo", rekla je za Index Snježana Jerković, PR menadžerica Tonyja Cetinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalja oko optužnice za sada nema. Više informacija trebalo bi biti poznato po završetku kriminalističke obrade.

"Nemam komentara, pravosudni organi rade svoju zadaću. Najbolje je pričekati da se vidi dokle će ići ta istraga. Teško je reći što je s tom zemljom, ali mislim da treba čekati da završi sudski proces pa ćemo vidjeti", kazao je Končar u telefonskom razgovoru za HTV i dodao kako ne može točno kazati za koliko je novca oštećen, jer mu je teško reći koliko ta zemlja točno vrijedi.

"Kralj kroma" optužio Vinku Cetinski za prevaru

Pretpostavlja se da je Cetinski uhićena zbog prijave Danka Končara, tzv. "kralja kroma", koji je protiv nje u listopadu prošle godine podnio prijavu zbog prevare i zlouporabe ovlasti. Končar tvrdi da ga je Cetinski oštetila za oko 16,5 milijuna eura.

Kaznena prijave vezana je uz poslove kupoprodaje nekretnina u Istri, koje je Cetinski otkupljivala kao Končarev zastupnik u Hrvatskoj. Končar je prema nekim procjenama uložio više od sto milijuna eura otkupljujući na stotine tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande, maslinike i vinograde te napuštena sela u Istri, koja su trebala biti renovirana te stavljena u funkciju za ekskluzivni turizam.

"Šokirana sam onime što sam pročitala u novinama. Ovo su vrlo vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu. Sve što sam radila za Kermas ulaganja, radila sam u dobroj vjeri, s dobrom namjerom i u suglasnosti s vlasnikom. Vjerujem u institucije pravne države koja će to i dokazati", svojevremeno je u razgovoru za Index pričala Vinka Cetinski, nakon što je Končar podnio prijavu protiv nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara