Privedeni napadači na hrvatske diplomate u Beogradu

Privedeni napadači na hrvatske diplomate u Beogradu

NITI 48 sati nakon što su u Beogradu napadnuta dvojica hrvatskih diplomata srbijanska policija uspjela je otkriti i uhititi počinitelje toga napada.

MUP Srbije identificirao je i priveo četiri osobe osumnjičene da su u srijedu navečer u beogradskom naselju Senjak napale dvojicu hrvatskih diplomata, priopćio je danas MUP Srbije.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o dvojici mladića koji su osiguravali zgradu ispred koje je bio parkiran automobil u kojem su sjedili zamjenik hrvatskog veleposlanika Branimir Lončar i prvi tajnik Veleposlanstva Boris Herceg, te dvojici njihovih prijatelja.

Privedeni su Aleksandar Bošković (24), Goran Piljagić (24), koji su osiguravali stambenu zgradu u Ulici Sanje Živanović 34c, te dvojica njihovih prijatelja Slobodan Dragutinović (25) i Zoran Guberinić (20), svi iz Beograda.

U priopćenju MUP-a navodi se da će, "uz konzultaciju s tužiteljem, protiv navedenih aktera ovog nemilog događaja biti poduzete odgovarajuće mjere predviđene zakonom".

Beogradski B92 neslužbeno doznaje kako napad nije bio nacionalno motiviran.

U hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Indexu danas nisu željeli komentirati te tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, napad na hrvatske diplomate, dok su sjedili u automobilu "golf" s hrvatskim diplomatskim tablicama, ispred zgrade u Ulici Sanje Živanović, dogodio se u srijedu oko 23 sata.

Njima je prišao jedan muškarac i uputio nekoliko pogrdnih riječi, a nakon što je Lončar telefonom pozvao policiju, iz obližnjeg automobila "audi 6" talijanskih registracijskih oznaka, izašle su tri muškarca.

Jedan od njih, nakon što nije uspio otvoriti vrata automobila, nogom je razbio prozor na strani vozača, te Hercega više puta udario šakom po licu.

Napadači su pobjegli nakon što su uočili da dolazi policijska patrola.

Foto: Arhiva

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara