Privedeno 112 navijača, jednog pripadnika Torcide pretukli policajci

DERBI je na terenu završio 2:2, ali je u policijskim biltenima zabilježen rezultat 58:54 "za" Torcidu, jer je od ukupnog broja privedenih navijača, pristalica splitskog kluba bilo više nego BBB-a.

Na policijsku brutalnost se požalio 18-godišnji pripadnik Torcide, koji je medicinskom osoblju na hitnom kirurškom prijemu splitskog KBC-a izjavio da su mu lakše ozljede, zbog kojih mu je pružena pomoć, nanijeli pripadnici interventne policije. U splitskoj policiji ističu da većih navijačkih nereda nije bilo, iako je neposredno nakon utakmice izbila tuča i naguravanje između pripadnika policije i Torcide na sjevernoj trbini Poljuda.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinska ističu da se okolnosti ozljeđivanja navijača još utvrđuju

BBB-ima "sa Bačvica" jednogodišnja zabrana

Za 38 navijača Dinama (od njih 40), koji su uhićeni nakon što su jučer u jutarnjim satima razbijali automobile u splitskoj četvrti Bačvice, prekršajni sudac je odredio "zaštitnu mjeru opreza" - jednogodišnju zabranu prisustvovanja nogometnim utakmicama Dinama i hrvatske reprezentacije.

Inače, kod Dinamovaca privedenih na Bačvicama pronađene su baklje i palice za golf, tvrde u policiji. Svi koji su tada privedeni, su poslije utakmice zajedno sa još 14 naknadno privedenih navijača Dinama sprovedeni autobusima prema Zagrebu.

Pet Torcidaša napalo policijske službenike i "negodovalo zbog postupaka policije"

"Od privedenih pripadnika Torcide, petorica će biti izvedena pred Prekršajni sud zbog težih prekršaja: napada na policijske službenike i negodovanja zbog postupaka policije na tribinama stadiona", izjavio je Slobodan Marendić, načelnik Odjela javnog reda i mira PU splitsko-dalmatinske.

Na sjeveru policija tjerala navijače sa tribine

Poslije završetka utakmice, pripadnici Torcide su zapalili nekoliko stolica, a policija je otvorila ulaze na ograđeni sjever kako bi vatrogasci sanirali "požar". To je pokušala iskoristiti skupina navijača sa sjevera kako bi se kroz taj izlaz probila sa tribine.

Međutim, na to su brojni "oklopljeni" pripadnici interventnih policijskih postrojbi reagirali i zaustavili proboj navijača pri čemu je došlo do okršaja, kao i pri policijskom tjeranju navijača sa tribine kroz službene izlaze.

Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara