Privremena komisija o bazenu rijeke Save postaje stalna Savska inicijativa

PRIVREMENA komisija o bazenu rijeke Save, koju su osnovale Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina te Srbija i Crna Gora, prerast će u stalnu Savsku inicijativu, koja će se baviti pitanjem upravljanja vodnim tokovima i ekologije, odlučeno je u utorak na petom sastanku Privremene komisije održanom u Beogradu.

Pregovori u okviru Pakta stabilnosti, ali na samostalnu inicijativu četiri zemlje i dvogodišnji rad Privremene komisije o bazenu rijeke Save "pozitivan je signal Europi za uspješnu regionalnu suradnju u jugoistočnoj Europi", kazao je specijalni koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Europe Erhard Busek novinarima nakon otvaranja sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Predrag Bošković naglasio je kako je formiranje stalne Savske inicijative, koja nastaje iz Privremene komisije, višestruko važno, jer će upravljati procesom integracije i suradnje zemalja savske regije.

"Srbija i Crna Gora može iskoristiti pozitivna iskustva Slovenije i dijelom Hrvatske u izbjegavanju prepreka ka europskim integracijama", kazao je Bošković, dodajući da je Savska inicijativa "pokazatelj pozitivnog rezultata regionalne suradnje".

Sjedište stalne Savske inicijative, kao i Privremene komisije o bazenu rijeke Save koja joj je prethodila, bit će u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara