Priznanje ubojica labinskog studenta ne vrijedi pred sudom

PRIZNANJE dvojice osumnjičenika za ubojstvo labinskog studenta Ante Vukelića pred istražnim policajcima, izuzeto je iz sudskog spisa i tijekom suđenja neće predstavljati pravovaljani dokaz protiv dvojice osumnjičenika.

Dragan Jung i Massimo Kršulja priznali su tijekom kriminalističke istrage da su sudjelovali u ubojstvu Ante Vukelića, no pismenu izjavu dali su bez nazočnosti odvjetnika te se zbog toga njihovo priznanje na sudu ne tretira kao pravni dokaz, potvrdila je za Index.hr glasnogovornica PU Zagrebačke, Gordana Vulama.

Tijekom istrage o stravičnom zločinu, policija je prikupila dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv dvojice studenata, no jedan od osumnjičenih, Dragan Jung, priznao je i ubojstvo 77-godišnje starice Marije Knapić iz Labina. To je priznanje Jung dao u nazočnosti odvjetnika, i bit će jedan od temeljnih dokaza za podizanje optužnice.

Jung je 20. svibnja 2001. godine, s tridesetak uboda nožem usmrtio nesretnu staricu, susjedu svoje bake, a da bi prikrio tragove, iz staričinog je stana ukrao manju količinu novca i nakita. Nakon priznanja policiji je rekao da ne zna zbog čega je počinio taj zločin, ali da je najvjerojatnije bio nervozan zbog odnosa s jednom djevojkom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je od 2001. godine neuspješno pokušavala riješiti ubojstvo Marije Knapić, a sumnja je čak pala na njezinu unuku Eleonoru i njezinog tadašnjeg dečka, a danas supruga Dževada Bajrektarevića, koji navodno nije bio drag baki Mariji.

Kako prenosi Jutarnji list, unuka Eleonora bila je sumnjiva i jer je, po dotada prikupljenim podacima, ona bila posljednja u stanu bake Marije prije nego je ubijena. No, na osnovu Jungova priznanja, on je navečer toga dana pozvonio na vrata bake Marije, koja ga je pustila u stan jer ga je poznavala budući da je Draganova baka živjela u istoj zgradi.

Jung je pak, nakon što je nekome telefonirao, ubio nesretnu ženu krvavo ju izmasakriravši. To je ubojstvo tada bilo top tema u Labinu, a gradom je vladao i nemali strah i osjećaj nesigurnosti. Otkrivanjem pravog ubojice najviše su odahnuli Eleonora i njezin suprug Dževad s kojih je definitivno odbačena sumnja za počinjenje ovoga ubojstva.

Ubijeni student Ante Vukelić pokopan je jučer na labinskom groblju, a pokojnog 22-godišnjeg studenta ispratilo je, uz ožalošćenu rodbinu, oko tisuću uglavnom mladih Labinjana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara