Proces Berlusconiju zamrznut do kraja mandata?

PROCES koji se u Milanu vodi protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija mogao bi biti "zamrznut "do konca njegova mandata, piše danas talijanski dnevnik "Corriere della Sera".

Potpredsjednik vlade Gianfranco Fini je kazao kako se unutar desnog centra, zvanog Kuća sloboda, došlo do suglasja o prijedlogu zakona za zamrzavanje eventualnih sudskih procesa protiv pet najviših državnih funkcija, dakle protiv šefa države, šefa vlade, predsjednika oba doma Parlamenta i predsjednika Vrhovnog suda. Fini je najavio, kako danas prenosi list "Corriere della Sera", kako će se o tom zakonu raspravljati u parlamentu poslije djelomičnih administrativnih izbora koji se u Italiji održavaju 25. svibnja.

Na pitanje kada bi takav zakon mogao biti usvojen, Fini je odgovorio kako će to ovisiti od dnevnog reda u parlamentu. Unutar stranke Naprijed Italijo premijera Berlusconija bilo je prijedloga o uvođenju zamrzavanja procesa i za ministre i parlamentarce, ali se tome protivio Nacionalni savez potpredsjednika vlade Finija. Sada je Fini najavio kako se došlo do suglasja o zamrzavanju procesa samo za pet najvažnijih državnih dužnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces u slučaju SME, bivše državne agoindustrijske kompanije, u kojem je Berlusconi optužen za korupciju, će se "nastaviti kada Berlusconi ne bude više na jednoj od pet državnih dužnosti", rekao je Fini. Oporbeni lijevi centar bi, čini se, mogao prihvatiti takvo što i priprema svoj prijedlog zakona. Naime, Antonio Maccanico, član stranke Margherita iz koalicije lijevog centra, je svojedobno predložio uvođenje imuniteta za pet najvažnijih državnih dužnosti kada još procesi protiv Berlusconija nisu imali takvoga maha.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara