Proces protiv Berlusconija nastavlja se 30. travnja

SUD u Milanu, na kojemu je premijer Silvio Berlusconi optužen za korupciju sudaca u Rimu, prihvatio je u ponedjeljak zahtjev odvjetnika obrane o saslušanju nekih svjedoka, te je određeno da će se proces nastaviti 30. travnja.

Sud je prihvatio saslušati kao svjedoke bivšeg ministra obrane Cesarea Previtija, koji je prvostupanjskom presudom kažnjen s pet godina zatvora, zatim bivšeg rimskog suca Renata Squillantea, koji je zbog primanja mita osuđen na osam godina zatvora, Fedelea Confalonierija, predsjednika Mediaseta, tvrtke u Berlusconijevu vlasništvu, i druge. Proces se nastavlja 30. travnja kada će biti saslušani Previti i Squillante.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlusconi je optužen da je kao čelnik tvrtke Fininvest trebao znati za korupciju suca Squillantea koja je dovela do sprječavanja prodaje agroindustrijskog kompleksa SME poduzetniku Carlu De Benedettiju.

Početkom svibnja proces bi mogao biti prekinut zbog predizborne kampanje za europske izbore, koji će se u Italiji održati 12. i 13. lipnja. Suci ne žele da se proces upotrijebi u političke predizborne svrhe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara