PRODAN RUKOPIS DJELA ´CHITTY CHITTY BANG BANG´

Rijedak izvorni rukopis djela ´Chitty Chitty Bang Bang´, jedne od najomiljenijih dječjih priča svih vremena, na dražbi u Londonu ovih je dana postigao iznimno visoku cijenu.

Rukopis je prodan za 46.250 dolara, a prije dražbe vrijednost dokumenata procijenjena je na 12 do 15.000 funti, izjavila je glasnogovornica aukcijske kuće Sotheby´s. Identitet kupca još nije poznat.

Djelo ´Chitty Chitty Bang Bang´ o letećem automobilu izvorno je napisao autor Jamesa Bonda Ian Fleming 1961. godine dok se oporavljao od srčanog udara, a temelji se na pričama koje je pripovijedao svojem sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djelo je izvorno napisano u obliku tri priče, ali je objavljeno 1964. pod imenom Iana Lancastera i odmah doživjelo velik uspjeh.

Prema djelu, godine 1968. snimljen je poznati dječji film s Dickom Van Dykeom i Sally Ann Howes u glavnim ulogama, a 34 godine kasnije udahnut mu je novi život u iznimno popularnom londonskom mjuziklu.

Flemingovi rukopisi vrlo su rijetki. Najveća kolekcija njegovih djela nalazi se u Lilly Library na sveučilištu u Indiani i ne sadrži čak ni tipkani prijepis ´Chitty Chitty Bang Banga´, izjavili su u Sotheby´su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara