Produljen pritvor Talijanu koji je skrivio sudar jahte i jedrilice kod Unija

TALIJANSKOM državljaninu I.Z., privedenom 18. kolovoza, nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno da je upravljao jahtom "Emi`s light", koja je naletjela na jedrilicu, prilikom čega je poginula 34-godišnja Manuela Višković iz Rovinja, riječki Županijski sud je produljio pritvor na idućih 30 dana, a zatraženo je i provođenje istrage.

Sud je 37-godišnjaku zadržavanje u pritvoru odredio zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ometanja istrage utjecanjem na svjedoke.

Na prvom saslušanju se 37-godišnjak branio šutnjom. Tada mu je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru, koje je danas produljeno. I na današnjem saslušanju se Talijan branio šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 15. kolovoza, nešto iza 10.30 sati u blizini otoka Unije, sudarile su se 17,4 metara duga motorna jahta "Emi`s light", koja je plovila pod talijanskom zastavom i na kojoj se nalazilo petero Talijana, te šest metara duga motorna jedrilica "Blue Note", koja je plovila pod nizozemskom zastavom i na kojoj su se nalazili 53-godišnji Nizozemac te poginula Manuela Višković.

Jahta je naletjela na desni krmeni dio jedrilice i prevrnula je, a Nizozemac se u posljednji tren uspio spasiti skokom u more.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara