Produljen ugovor dirigenta simfonijskog orkestra u Cincinnatiju

Paavo Jarvi, šefdirigent i glazbeni ravnatelj Simfonijskog orkestra u Cincinnatiju, potpisao je novi ugovor na četiri godine kojim se produljuje njegov status do sezone 2008./2009.

Produljenje ugovora najavljeno je proteklog vikenda prilikom zadnjeg u nizu vikend-koncerata, prije nego što su Jarvi i orkestar od 99 članova krenuli na prvi zajedničku turneju po SAD-u.

Tijekom turneje orkestar će održati pet koncerata u New Yorku, Bostonu i Washingtonu.

"Jako mi je drago zbog nastavka naše glazbene suradnje", izjavio je Jarvi, dodajući da je impresioniran izuzetnom kvalitetom ovog orkestra.

Produljenje ugovora Jarviju osigurava nastavak turneje te snimanje, a on se obvezuje na najmanje 14 od 24 vikend-koncerata simfonijskog orkestra koji se izvode svake godine.

Ostale pojedinosti ugovora nisu objavljene.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni Estonac, Jarvi je prvi put nastupio kao šef-dirigent simfonijskog orkestra u rujnu 2001. godine. Na tom je mjestu naslijedio Jesusa Lopeza-Cobosa, umirovljena nakon 15 godina obnašanja te funkcije.

Zahvaljujući Jarviju, obnovljen je interes za simfonijski orkestar star 108 godina.

Na koncu prošle sezone prodaja ulaznica je porasla za 10 posto, a orkestar je ostvario prihode od 2 milijuna dolara.

Pojedinačna prodaja ulaznica porasla je za 13 posto, a 70 posto od tih kupaca ranije nisu posjećivali koncerte Simfonije u Cincinnatiju.

(Hina) dš bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara