Produžen pritvor Osječanima optuženima za otmicu i ucjenu

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku produžilo je pritvor četvorici Osječana protiv kojih je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) u srijedu podignuo optužnicu pod sumnjom da su se udružili radi otmice, ucjene i poticanja na ucjenu trojice Osječana.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ninoslav Ljubojević izjavio je kako je pritvor određen jučer, "a o odluci o pritvoru raspravljat će se svaka dva mjeseca". Na tu odluku optuženici se Vrhovnom sudu mogu žaliti u roku od dva, a na sadržaj optužnice u roku od osam dana nakon uručenja, kazao je Ljubojević.

Drago Babić (37), Tihomir Wilhelm (44), Miroslav Vorkapić (37) i Goran Krivić (35) terete se, kako se navodi u optužnici, zbog udruživanja radi otmice, ucjene i poticanja na ucjenu suvlasnika poduzeća "Kolos" d.o.o. Željka Hoffmana, direktora tvrtke "Sonar" Ante Hrgovića i vlasnika kladionice "Žderić" Ivana Žderića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optuženici su u pritvoru Županijskog suda u Osijeku od 19. studenoga prošle godine.

Nadnevak početka suđenja još nije određen jer, kako je rekao predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ljubojević, nije istekao osmodnevni prizivni rok u kojem okrivljenici mogu uložiti prigovor na optužnicu.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara