Produžen rok za podnošenje zahtjeva za obnovu do 30. rujna 2004.

KRAJNJI rok za podnošenje zahtjeva za obnovu produžen je, na temelju odluke Vlade RH, do 30. rujna ove godine, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Ranije propisan krajnji rok bio je do 31. prosinca 2001. godine, navodi to Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema Vladinoj odluci, vlasnici ili suvlasnici te zaštićeni najmoprimci u ratu oštećenih ili uništenih obiteljskih kuća i stanova - koji do sada nisu nadležnom tijelu podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava na potporu za popravak oštećenja, odnosno zahtjev za obnovu i opremanje tih objekata - takav zahtjev mogu podnijeti najkasnije do 30. rujna 2004.

Zahtjevi se mogu podnijeti općinskom ili gradskom poglavarstvu, na čijem području se nalazi oštećeni, odnosno uništeni objekt, odnosno uredu nadležnom za poslove obnove u županiji u kojoj se nalazi oštećeni ili uništeni objekt, a osobe koje se nalaze u inozemstvu zahtjev mogu podnijeti preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Hrvatske u državi u kojoj se nalaze.

Postupak utvrđivanja prava po tako podnesenim zahtjevima provodit će uredi nadležni za poslove obnove u županijama u kojima se nalaze ratom oštećeni ili uništeni objekti, a realizaciju utvrđenog prava provodit će Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara