Profesor pretukao dvojicu srednjoškolaca?

RODITELJI dvojice belišćanskih srednjoškolaca najavili su tužbu protiv profesora tjelesnog odgoja u valpovačkoj osnovnoj školi jer tvrde da je brutalno pretukao njihovu djecu, piše Jutarnji list.

Naime, u srijedu oko 16.30 16-godišnjaci D.P. i D.S., te njihovi prijatelji ušli su, kako kažu, uz dozvolu čistačice uWC pokraj sportske dvorane valpovačke Osnovne škole M.P. Katančić. Dok je D.P. prao ruke, a D.S. bio zaključan u WC-u, pričaju srednjoškolci, profesor je ušao u WC, te im uz psovke vikao da se gube van. Prijatelji D.S. i D: P. su se razbježali jer im je navodno profesor jednom rekao "Što me gledaš ? Zadavit ću te!".

"(...) Mene je dohvatio za ruku, opalio mi šamar, zbog čega mi je čeljust na desnoj strani otekla. Bio sam užasnut, nisam znao što da radim te sam mu rekao da smo samo došli oprati ruke", ispričao je Jutarnjem listu šokirani D.P. te dodao kako sigurno ne bi ušli u školski wc da im čistačica to nije dopustila.

D.S., inače aktivni sportaš koji je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz zemljopisa i biologije, prošao je gore. Njega je navodno profesor Birovljević udario glavom o prsa, te ga divljački natezao i poderao mu majicu.

"Nikada to ne bih očekivao od nastavnika. Da nam je rekao da izađemo, mi bismo ga poslušali, jer ja svoje nastavnike cijenim, što se vidi i iz pohvala iz moje učeničke knjižice. Udario me u nos, a od tog udarca i guranja profesor i ja smo pali niz stepenice, zbog čega je i profesor ozlijedio nos i napukle su mu naočale (...)", priča D.S. i dodaje kako su nakon što je dotrčao jedan drugi profesor otišli kući, te na Hitnu i policiju. U bolnici su 16-godišnjem D.S. utvrđeni posjekotina na nozi, kontuzijski otisci, bolovi u predjelu vrata i glave te otisak na desnoj nadlaktici i lijevom laktu, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam užasnuta kada mi je sin došao sav krvav kući. Nikada nije nimao nikakvih sukoba ni sa kim. Podnijet ćemo tužbu protiv profesora Birovljevića jer im je mirno mogao reći da izađu van. Nije ih smio tući", rekla je majka D.S..

Kako je optuženi profesor otputovao na Pag, slučaj je za Jutarnji list komentirao ravnatelj škole Ivan Miličević koji je rekao da je Birovljević u izjavi naveo da su dečki odbili izaći iz WC-a te da su u školu dolazili zbog svojih djevojaka (djevojka D.S. pohađa 8. razred u valpovačkoj osnovnoj školi u kojoj se dogodio incident".

"Dežurni učenik ih nije htio pustiti unutra pa su ušli na sporedni ulaz, koristeći priliku kada su vrata bila otključana. Profesor ih je upozorio, no došlo je od verbalnog konflikta, a kako se navodi u izjavi, jedan od njih mu je psovao te ga udario u glavu", izjavio je ravnatelj Miličević.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara